Trei mingi de break au irosit Ruse și Kostyuk în debutul optimilor cu McNally / Zhang. Cu jumătate din punctele luate atât cu primul, cât și cu al doilea serviciu, Ruse și Kostyuk nu au speculat contra / break-ul făcut la 2-4 ca să relanseze manșa de început. Într-un echilibru perfect relevat atat de cele 14 lovituri câștigătoare cât și de numărul greșelilor neforțate,
„Un meci foarte lung și greu pentru că am jucat cu niște adversare foarte experiementate, au multe meciuri de dublu în picioare. Nu știu dacă împreună au jucat de foarte multe ori dar joacă destul de bine dublu. E clar, au fost favoritele 4. Am aflat după meci asta!”, relatează Ruse ciudățenia ignorării unui amănunt care te poate copleși.
Cu ultimele 5 jocuri adjudecate în șir contra serviciului, Ruse și Kostyuk au pierdut setul inaugural în care 3 puncte câștigate în plus pe retur de McNally/Zhang au creat diferența:
„Ne destabilizasem puțin după primul set, mai ales Marta pentru că au fost câteva mingi care au decisi primul set. Am stat acolo și până la urmă am reușit mai ales că eu mai am o mică experiență la dublu comparativ cuea: e deja a doua oară când ajung în sferturi la un Grand Slam, am mai jucat și cu Monica Niculescu” sintetizează Gabriela care scoate în evidență puseul mental:
„Am simțit că o să jucăm bine pentru că suntem amândouă suntem bătăioase pe teren și asta este important să rămânem unite pe teren și fiecare să își facă treaba acolo. Este un atu al meu, încerc mereu să o încurajez pe partenera pentru că nici mie nu mi-ar plăcea ca colega mea să mă certe. Chiar la un moment dat când adversarele aveau set și 2-0, Marta s-a întors spre mine și mi-a spus: «Ne trebuie un singur moment să întoarcem meciul» și chiar s-a întâmplat în momentul ăla, în ghemul acela, am simțit amândouă că am revenit și am reintrat febra meciului, să spun așa” a declarat Gabriela Ruse pentru ProSport.
Cu o altă minge de break anulată ca să egaleze la 3, Ruse și Kostyuk au luat joc contra serviciului pentru o serie de 3 ghemuri consecutiv câștigate:
„Cred că diferența s-a făcut la mine mereu prin modul de relaxare al meu. Mereu am încercat să îmi încurajez colega. Pentru mine nu ar conta dacă am câștigat sau am pierdut la dublu: a contat să ne simțim bien amândouă pentru că, odată ce nu ai presiune pe teren, atunci joci cel mai bun tenis al tău. Ceea ce uneori la simplu nu îmi iese dar și la simplu încerc să fiu bună cu mine. D-asta nici nu prea m-ați văzut pe mine dând cu racheta sau făcând circ, mai am și eu momente ca orice om. Cred că ăsta este cel mia mare atuu am mereu, încerc să fiu pozitivă cel puțin în timpul meciului”.
Cu de două ori mai multe puncte luate cu primul retur în decisiv și cu ambele mingi de break anulate perechii McNally/Zhang, Ruse și Kostyuk au compensat deficitul de 4 ori mai mare creat de adversare pe a doua minge de la primire:
„Mă critic foarte mult și niciodată nu este suficient ceea ce fac și uneori mă simt inutilă pe teren, când greșesc mingi ușoare și îmi este mult mai simplu să spun că celalat e ok decât să îmi spun mie. Nu știu de ce, asta probabil o progresez în timp și o să fiu din ce în ce mai bună și cred că asta îmi lipsește la simplu. Când îmi voi pune lucrul ăsta la punct, se va face diferența” recunoaște Gabriela propria-i slăbiciune exact cum o percepe și mai ales cu o transmite psihologului cu care lucrează pentru a transforma într-un avantaj.
Cele 3 mingi de break rotate la 3-2 în “decisiv” s-au dovedit a fi lipsite de importanță atâta vreme cât meciul a fost câștigat exact în al 10-lea ghe, chiar ultimul din meci:
„M-am bucurat mult că am reușit cu Marta să câștigăm și să ajungem în sferturi. Chiar din momentul în care mi-a scrirs mesajul și m-a întrebat dacă vreau să joc dublu cu ea m-am gândit oare de ce nu ne-am gândit la această echipă mai demult”, explică Ruse calificarea într-un al doilea sfert de Grand Slam pe suprafată diferită comparativ cu cea de la US Open.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER